Annons

Annons


Jalapenopoppers!

Hur goda??
Friterade små bollar med krispigt skal, krämig insida av smält härlig ost, med en smygande hetta av jalapenos. Så galet gott, ni måste verkligen testa där hemma. Perfekt för-plock på bjudningen eller till middagen i helgen. Receptet kommer här!

Annons

DSC_0218 (2)
20 min, 10-11 st Jalapenopoppers

Ingredienser
75 g Jalapeno färskost (färskost med smak jalapeno)
1 färsk jalapeno, fint hackad
150 g riven mozzarella & cheddarmix (1 påse)
1 krm salt
nymalen svartpeppar, efter smak

Panering / Fritering
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl pankoströbröd
3-5 dl rapsolja, till fritering

Gör så här
Hacka den färska jalapenon fint och rör samman med jalapenofärskosten och den rivna mozzarella- & cheddarmixen, salta och peppra. Rör till en jämn, tjock smet. Den skall bli så pass tjock att du kan forma en boll med händerna.
Rulla bollar med händerna (à 20 gram st), och doppa / panera först varje ostboll i vetemjöl, sedan ner i uppvispat ägg och till sist ner i pankoströbrödet.
Se till att ostbollen täcks väl av alla moment, mjöl, ägg, panko så att osten ”kapslas” in och håller sig instängd i bollen vid fritering.
Häll upp olja i en mindre kastrull. Värm upp oljan till 155-165 grader och fritera ett par bollar i taget, ca 2-3 min tills de blir gyllene.
Lägg upp de färdigfriterade ostbollarna på hushållspapper och lägg in i ugnen på 90-100 grader fram till servering. I ugnen behåller dem värmen och sitt krisp om du inte tänker servera dem på studs.

Ta en tugga och njut av en riktigt krispig utsida fylld av en krämig och härlig insida, där hettan bara smyger sig på lite försiktigt. Makalöst gott!

DSC_0214 (1)

Magi….

DSC_0210 (1)

Jag hoppas verkligen att ni vågar er på detta hemma. Det är verkligen inte svårt, snarare kul att faktiskt tillaga 🙂

Lycka till härliga ni, Kram ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin