Annons

Annons


Kladdkakemuffins med kolaglasyr

Hej på er alla härliga!
Idag är det ju chokladmuffinsdagen 🙂
Då har jag det perfekta receptet för dig som vill baka något fasansfullt gott men samtidigt himla enkelt att göra!
Kladdkakemuffins med kolaglasyr. Detta är SÅ gott, ni måste testa där hemma ♥
Recept ↓

Annons

12 st muffins, 25 min

Ingredienser
100 g smör, smält
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 nypa flingsalt
2 ägg

Kolaglasyr
100 g smör, smält
1 msk farinsocker el ljust muscovadosocker
3 msk strösocker
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl grädde
3 msk ljus sirap

Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla torra ingredienser. Rör samman.
3. Knäck till sist i äggen och rör till en slät smet.
4. Ställ ut muffinsformar av aluminium i en muffinsplåt och fyll upp med smet till hälften i varje form.
5. Sätt in plåten i ugnen i ca 12-15 min. Muffinsarna skall ha en kladdig insida / mitt.

Gör under tiden kolatoppingen.
1. Smält smöret i en kastrull, blanda sedan i de övriga ingredienserna (socker, kakao, vetemjöl, mjölk, vispgrädde & ljus sirap) och låt små-puttra i ca 15-16 minuter.
2. Direkt när muffinsarna kommer ut i ugnen så lägg på ca 2 msk glasyr på varje muffin.
3. Låt stå tills de svalnat.

Kan man inte hålla sig från att provsmaka är dom MAGISKA att äta ljumna med en klick grädde eller en kula vaniljglass ♥

Lycka till 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin