Annons

Annons


Kladdkaksmuffins med Nöt-Crème Orginal!

Alltså, jag tror jag hamnat i chokladhimlen!!
Har ni sett att Nöt-Crème Original har kommit som chocokulor fyllda med nötkräm i godishyllan? Om ni bara visste så gott detta är. Kladdkaksmuffins med Nöt-Crème. Jag finner inga ord…

Annons

Jo, här kommer receptet!

DSC_0595

6 st kladdmufins, 25 min

Ingredienser
150 g smör, smält
2 dl vetemjöl
2 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
1 nypa salt
6 st Nöt-Crème Kulor (nytt godis)

Tillbehör
Lättvispad grädde
O’Boy, att pudra över

Gör så här
Sätt ugnen på 150-160 grader varmluft
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker, ägg och salt direkt ner i kastrullen. Rör till en jämn lite tjockare, kladdig smet.

DSC_0576

Häll smeten i muffinsformar. Jag använder formar från Nicolas Vahé då dem är stabila, lite tjockare & håller sin form så bra.
Lägg i en kula Nöt-Crème i mitten på varje och tryck ner den.

DSC_0584

DSC_0588

Sätt in plåten i ugnen i 15-16 min, muffinsen skall vara kladdiga men man skall kunna ta loss muffinsformen när dem svalnat, som på bilderna.

DSC_0591

Servera Nötkräms-kladdisarna till lite lättvispad grädde. På bilden har jag vispat grädden med lite O’Boy och sedan pudrat O’Boy över + florsocker.

DSC_0600

Kan kanske vara det godaste jag smakat på länge. Ni måste bara prova!

DSC_0603

Jag vet inte om en efterrätt kan bli så mycket godare?!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin