Annons


Härligt fluffiga krabbelurer med kanel & mindre socker!

God morgon härliga söndag!

På söndagar är det ”krabbelurer” doppade i kanel och socker som står på menyn hos oss, barnen älskar det. (Jag med… 😉 )

Skillnaden på mina krabbelurer och andra är att jag väljer att ha i betydligt mindre mängd socker i smeten än originalrecepten. Tycker inte att barnen behöver peta i sig mer socker än det redan är runt om krabbelurerna. Det blir försvinnande gott ändå. Här kommer receptet, lova att testa i helgen! 🙂

Annons

DSC_1099

ca 6-7 st krabbelurer, 10 min

Ingredienser:
2 dl vetemjöl special
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
3/4 – 1 dl mjölk

Smör att steka i
Socker & kanel att vända i

Gör så här:
Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker lite fluffigt. Tillsätt mjölken och sikta successivt i mjölet som är utblandat med bakpulvret.
Rör till en jämn, slät, lite tjockare smet.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme och klicka i smeten typ ”plättliknande” storlekar. Gör 3-4 krabbelurer åt gången. Låt dem långsamt tillagas på medelhög värme ca 2-3 min per sida. Ta upp dem och vänd dem i socker & kanelblandningen. Servera direkt!

Happy morning! 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin