Annons
Annons

Krämig lax med soltorkade tomater, basilika, fetaost & parmesan

Här kommer receptet på en fantastiskt god lax jag gjorde häromdagen. Det blev verkligen så himla gott, och det är så lätt att svänga ihop. (Man ser inte laxen som gömmer sig bakom den otroligt goda & gräddiga såsen, men ni kan lita på att detta är himla gott 😉 )
Till laxgratängen serverar jag ris, en grönsallad med cocktailtomater och lite olivolja och vinäger på. Supergott!! Här kommer receptet. 🙂

Annons

Ingredienser 
500 g laxfiléer (à 125 g st)
2 dl crème fraîche
1,5 dl grädde
6 st soltorkade tomater i olja, strimlade
10-12 basilikablad, strimlade
100 g grovt smulad fetaost
2 krm salt
4-5 varv med svartpepparkvarnen
1 dl riven parmesan

Tillbehör
Ris
Mixsallad
Cocktailtomater
Olivolja
Rödvinsvinäger

Gör så här
-Koka riset enl anvisningarna på paketet.
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör samman crème fraîche, grädde, strimlade soltorkade tomater, strimlad basilika och salt & peppar. Smula sedan grovt i fetaosten och vänd runt i bunken.
3. Lägg upp laxfiléerna i en ugnsfast form och häll såsen över. (Ta gärna en form som inte är allt för stor. Såsen skall i princip täcka fisken)
4. Strö över riven parmesan på ”gratängen” och sätt in formen i ugnen i ca 20-30 min. (Tid beroende på storlek på laxfiléerna samt hur mycket såsen täcker fisken.)
5. Kika på laxen emellanåt så att den är tillagad på den tjockaste delen av filéerna.
6. När laxen är genomstekt ta ut formen och servera till riset & gärna en mixsallad & cocktailtomater som toppats med olivolja & lite rödvinsvinäger!

Smaklig spis ♥

(0)

Kommentera

Annons

 


Annons


Laddar