Annons

Annons


Krämig pasta med kyckling, spenat & soltorkade tomater!

FAVORIT!!
Det finns egentligen bara ett ord att förklara denna underbart krämiga pastarätt. MAGI ♥
Enkelt och bara helt fantastiskt gott, ni måste bara prova. Här kommer receptet!

DSC_2600

Denna krämiga, galet goda sås till al dente – kokt färsk pasta… mumma! 🙂

Annons

DSC_2612

20 min, 4 pers

Ingredienser
4 kycklingfiléer, delade till 8 tunna filéer – typ minutfiléer
2 msk smör att steka i
150 g bladspenat, hel bladspenat (fryst, upptöad)
7-8 soltorkade tomater hela, (inlagda i olja)
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde 40%
2 dl crème fraiche 34%
1-2 tsk kycklingfond
2 kvistar färsk basilika
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak

400 g färskpasta, tagliatelle – kokt enl anvisningarna på paketet

Topping
Färsk basilika
riven parmesan

Gör så här
Töa den hela bladspenaten, alt stek på färsk babyspenat i en panna med smör. Förväll- koka bort överflödigt vatten från spenaten så den inte blir för vattnig. (Töar du spenaten i mikron, krama ur allt vatten efteråt.)
Dela kycklingfiléerna längs med, så att det blir två långa, tunna filéer av en kycklingfilé. Typ som minutfiléer.
Dela de tunna filéerna nu på hälften och lägg på en skärbräda. Nu har du tunna och fina små kycklingfiléer framför dig.
Salta och peppra på båda sidor.
Hetta upp en panna med smör och bryn filéerna. Bryn på så de får färg.
Lägg över bitarna i en sauteuse eller en större kastrull allt eftersom det brynts på.
När alla är färdig-brynta tillsätt grädde i stekpannan. (Såsen gör vi i stekpannan så att vi inte missar massa goda smaker, efter stekningen)
Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt crème fraîche och kycklingfond. Rör samman och låt koka upp.
Lägg spenaten uppe på kycklingen och strimla över de torkade tomaterna.
Häll över såsen och låt allt puttra under tiden du kokar färskpastan.

DSC_2592

Eftersom vi gjort kycklingfiléerna tunnare och mindre nu så blir dom snabbt genomstekta. Men kika ändå i den tjockaste biten så att du verkligen försäkrar dig om att kycklingen är klar.

DSC_2605

Servera nu denna krämiga, underbart smakfulla sås och kyckling till färskpasta, typ tagliatelle!

Buon Appetito ♥

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin