Annons

Annons


Sesamhalstrad tonfisk med wasabikräm!

Härliga lördag!!
Vad sägs om läckra sesamhalstrade tonfisk-kuber med en wasabikräm till fördrinken ikväll? Detta känns så himla lyxigt att bjuda på, samtidigt som det är bland det enklaste att fixa i ordning ♥
Receptet kommer här!

Annons

DSC_0281 (1)

15 min, 10 snittar

Ingredienser
160 g färsk tonfisk,
1 tsk sesamolja, att pensla tonfisken med
1 msk sesamfrö
1 msk smör, att steka i (matolja funkar)
Salt / peppar, efter smak
100 g Crème Bonjour Wasabi, spritsat

Dekoration
Vita + svarta sesamfrön
Ärtskott
Sesamolja, droppat

Gör så här
Skär den färska tonfisken i ”stänger” ca 3×10 cm, (Eller så lång som tonfiskfilén är). Pensla tonfisken med sesamolja och rulla stängerna i sesamfrön. Salta & peppra!
Hetta upp en panna med smör/olja och halstra tonfiskstängerna runt om. Ca 20 sek per sida. Ta upp och låt svalna på ett fat.
Skär upp kuber av tonfisken likt större tärningar. Ställ dem upp på en tallrik med stekyta uppåt. Spritsa på lite Wasabi-färskost på varje och toppa med en droppe sesamolja, lite svarta & vita sesamfrön och till sist med en kvist ärtskott. Tryck ner en tandpetare i varje och ställ in i kylen fram till servering.

DSC_0248 (2)

Detta ÄR bara så fasansfullt gott. Lyx !

DSC_0256 (1)

Kom ihåg att inte steka tonfisken för länge nu, den skall bara halstras hastigt!
Vi vill ha en rosa, härlig insida som på bilden ↓

DSC_0260 (1)

När ni ska ha fest eller någon annan trevlig tillställning så måste ni prova detta. Det är en riktig hit och verkligen så enkelt att göra. Dina gäster kommer jubla… Du med ;)!!

LÄS OCKSÅ

(0)


Annons

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin